rudsportolo.hu

Minden ami rúdsport!

Stúdióktól, oktatóktól független projekt. A rudsportolo.hu rúdsport fúzió, egy olyan kezdeményezés ami összefogja a Magyar rúdsport világot. 

Rúdsport világ

Szervezetek, stúdiók, oktatók, képzések, workshopok, versenyek, fotózások, táborok, bloggerek, rúdsport "celebek", rúdsport boltok, webshopok, egyéb rúdsport események. A rudportolo.hu erről szól és ennek a minőségi információ közléséről.

A rudsportolo.hu a Magyar rúdsport világ, érdekek nélküli összefogása! A projekt megtalálható weboldal, facebook csoport és fizikális iroda/stúdió formájában is.

A projekt megálmodója és létrehozója Kollár Lilla

De ki az a Kollár Lilla?

Rúdsportoló, rúdsport stúdió hálózat tulajdonos, vállalkozó és nem utolsó sorban édesanya. A rúdsport pályafutását Pall Orsolyánál és Szabó Lizánál magánképzés keretein belül kezdte majd autodidakta módon folytatta. 2013-ban nyitotta meg első rúdsport stúdióját ezt követően stúdió hálózatot hozott létre. Szemlélete, hogy a rúdsport mindenkié, az átlag nőnek is elérhető. Stúdiói ezt az elvet képviselik.

Nevéhez fűződnek az alábbiak:

Az első Magyar, freestyle rúdtánc bajnokság.

Kvantum Tarantula, Dopeman, Young G és Igni videóklippek.

Pole History a világ első, rúdsport galériája és történelmi feldolgozása. (Alapítója Richlach Mónika).

Az első Magyar rúdsport akt.

Külföldi rúdsport táborok.

REBEL SPORT az ország legnagyobb rúdsport hálózata

REBEL bajnokságok

POLEBIRD rúdsport márka

EasyPole pódiumos táncrúd 

rudsportolo.hu instructor képzések

POLEGAME az első rúdsport játék

Rúdsport kisokos online tananyagok

Lilla mondta:

"Nem lehetek elég hálás Pall Orsolyának, hogy anno belevitt ebbe az egészbe. Volt egy beauty szalonom onnan ismerem Orsit. Amikor megláttuk a csajokkal a szalonban akkor sokkot kaptunk, hogy mitől lehet ennyire jó alakja és elkezdtük faggatni. Orsi akkor már édesanya volt és "beközölte", hogy rúdsportol. Mivan!? Akkor még ez teljesen új dolog volt. Nem ragozom tovább a sztorit, mondtam Orsinak néhány találkozó után, hogy akkor uccu neki, vágjunk bele. Elmentem az első órámra a Horváth Bíborka barátnőmmel (aki jelenleg a venus pole tulajdonosa) és belevágtunk ebbe a projektbe.

Az első érintés, az első találkozás a rúddal. Egyáltalán nem volt kellemes, nagyon gyengék voltunk és bátortalanok, ellenben marha sokat nevettünk. Telt múlt az idő, eljártunk a magánórákra és megtanultunk rúdsportolni, na persze nem ilyen kacifántosan ahogyan ma csinálják. Akkor még nem voltak ennyire extrém dolgok. Mi csak úgy szépen az alapoktól és kb az iron x volt a lehető legnagyobb álom...Amikor már elég szupervúmennek éreztük magunkat akkor kitaláltuk, hogy nyissunk már a kis városunkban is egy rúdsport stúdiót mert az xy barátnőnk meg a Juli is a szomszédból kipróbálná. Megnyitottunk, egy 25nm2-es pincében és elkezdtünk rúdsportot oktatni, nagy sikerrel. Majd rendes magyar rúdsport szokás szerint mi is szétváltunk és megalapítottuk a saját stúdiónkat, elkezdtünk terjeszkedni és mindenki járta a saját útját. Közben ezt nyilván megtette másik 50 ember aki a PDF-be vagy a Dollhouseba tanult és így lettek az xy nevű stúdiók. Én annyira elvoltam foglalva az enyémmel, hogy évek múltán vettem csak észre, hogy mennyi stúdió lett itthon, hogy szinte már minden nagyvárosban, kisvárosban van, és te jó ég pesten mennyi van, bezzeg amikor én elkezdtem akkor 1 kezemen megtudtam számolni a stúdiók számát. Az is megdöbbenés volt, hogy kishazánkban lettek "rúdsport sztárok" és ha kimegyek az utcára és azt mondom, hogy rúdtáncolok akkor már nem köveznek meg. Szóval fejlődött a rúdsport...most pedig egészen egyszerűen úgy gondoltam, hogy ideje lenne egy összefogásnak, hogy ne járjon ennyire gyerekcipőben ez az egész. Ez a rudsportolo.hu és szerencsére sokan mások is úgy gondolták, hogy kell egy ilyen összefogás. Kell egy minőségi platform ami érdekek nélkül, stúdióktól független üzemel. A rúdsportolo.hu egy fantasztikus közösség lehet a jövőben. Minden csak MI rajtunk, rúdsportolókon múlik. "